Lipoliza

Šta je lipoliza i kako se izvodi?

 

Lipoliza predstavlja najsavremeniju nehiruršku metodu uklanjanja masnih depoa na telu. U našem centru primenjujemo isključivo tehniku direktnog injektovanja aktivne supstance u masno tkivo koja daje najbolje rezultate. U pitanju je tzv. fosfatidilholin. Reč je o prirodnoj supstanci koja se dobija iz soje, lecitina. Fosfatidilholin ima važnu ulogu u metabolizmu. U medicini se već godinama upotrebljava u tretiranju jetre i prevenciji masnih ugrušaka u krvi. Ubrizgan u masno tkivo, fosfatidilholin izaziva razlaganje masnih ćelija. Zato ga i zovu “žderač masti”. Razlaganje masti je proces koji traje nekoliko nedelja. Razložena masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje merljivo vitkija. Potrebno je 3-5 tretmana u proseku za postizanje zadovoljavajućih rezultata. Učestalost tretmana određuje lekar za svakog pacijenta ponaosob u zavisnosti od regije i količine aktivne supstance aplikovane u jednom tretmanu.

 

Ko je pravi kandidat za ovaj tretman?

 

Bitno je naglasiti da lipoliza nije metod mršavljenja i iskidanja suvišnih kilograma, već metod oblikovanja tela. To znači da je namenjen osobama koje imaju normalnu ili tek nešto povećanu telesnu masu, hrane se normalno i praktikuju bar neki vid rekreacije, ali nisu zadovoljne svojim figurom zbog nagomilanih masnih naslaga na određenim delovima tela koje se teško skidaju.

 

Koje regije mogu biti tretirane lipolizom?

 

Podbradak, unutrašnja strana ruku, bokovi i ”jahaće pantalone”, “jastučići” na leđima, stomak, butine, predeo iznad kolena, unutrašnja strana kolena – to su zone koje se uspešno tretiraju lipolizom.

 

Koje su propratne pojave?

 

Otok, crvenilo ili hematom na mestu uboda su normalna i očekivana reakcija nakon tretmana i prolaze kroz nekoliko dana.
 

Kako izgleda tretman lipolize u Xenia Centru?

 

Nakon pregleda i anamneze, lekar meri obim regije koja treba da bude tretirana, upisuje parametre u karton pacijenta i priprema odgovarajuću dozu lipolitika koji treba da bude injektovan. U našem centru radimo isključivo sa proverenim brendovima kao što je Lypoless kanadske firme Prollenium koji sadrži optimalnu koncentraciju i odnos aktivnih supstanci koje dovode do brzih i trajnih rezultata.