Tretmani hijaluronskom kiselinom

Revanesse i Redexis

Za efektnu korekciju bora na licu kod velikog broja pacijenata nije neophodan invazivni estetski zahvat, već se izvrsni rezultati mogu postići i nehirurškim metodama. Među neinvazivnim zahvatima na licu, posebno su popularni tretmani bora kožnim filerima. Najtraženiji i najpopularniji filer je svakako hijaluronska kiselina, koja je inače i sastavni deo ljudskog organizma. Najviše je ima u koži, strukturama oka i omotačima zglobova. Predstavlja potporu kolagenim i ostalim vezivnim vlaknima naših tkiva. Hijaluron je supstanca koja efikasno vezuje vodu čime dodatno hidrira i podmlađuje kožu. U okviru našeg centra koristimo Revanesse i Redexis hijaluronske filere sa kojima imamo fantastične rezultate.


Šta su hijaluronski fileri?


Fileri su hijaluronska kiselina u obliku gela ,pripremljena za ubrizgavanje kroz kožu. Jednostavno rečeno to je supstanca za punjenje bora na licu. Fileri hijaluronske kiseline se primenjuju najčešće kod izraženih nazolabijalnih bora i kod povećanja usana. Koriste se takođe i za dodavanje volumena i svežine (tonusa) koži lica i obraza. Hijaluronski fileri su idealni za sve koji žele da otklone duboke bore sa lica bez operacije. Takođe su savršeni u procedurama nadoknade volumena usana, jagodica i obraza,i daju veoma dobre rezultate kod podmlađivanja kože ruku, dekoltea i vrata. Postupak traje desetak minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Mesto gde je sredstvo inicirano može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manji otok može potrajati i do nekoliko dana.

Zbog brzine postupka, trenutnog efekta, brzog oporavka kao i minimalnog rizika od komplikacija, ovi su postupci danas izuzetno popularni. Revanesse Redexis je jedini filer koji u hijaluronskom gelu sadrži sephadex biorazgradive čestice koje se nakon dve godine razlože, a za sobom ostave novi kolagen. Idealan za konturiranje lica, recimo jagodica.

 

Kada je najbolje početi sa upotrebom hijaluronske kiseline?

 

Ponekad je to potrebno uraditi već posle tridesete godine. Međutim sa 40 godina smatra se da je obavezno koristiti hijaluronsku kiselinu. Hijaluronska kiselina čuva originalni izgled kože tako što privlači na stotine molekula vode, što znači da hrani kožu i daje joj mladalački sjaj.


Kako se primenjuju?

 

Prvo na željenoj regiji kože postižemo anesteziju, upotrebom anestetika u obliku kreme, zatim kroz iglicu, koja ne ostavlja nikakve ožiljke, iniciramo hijaluron u željeni region u sloj dermisa. Regije koje se mogu tretirati: – bore na čelu – bore oko očiju – bore oko usana i marionetske bore – nazolabijalne bore – bore na vratu – modeliranje usana – modeliranje jagodica – podočnjaci

 

U čemu je moć?


Najveći broj pacijenata kada se pomene hijaluronska kiselina, prvo pomisli na popunjavanje bora. Međutim fileri se danas posmatraju sa sasvim drugačijeg aspekta. Prilikom dogovora sa pacijentom o primeni filera, posmatramo lice u celini, posebno one delove koji su izgubili svoj volumen. Ideja primene hijaluronske kiseline je da se postigne izgled kakav je pacijent imao pre više godina. Dakle reč je o sagledavanju svih aspekata i o globalnoj primeni na licu: oblikovanje kontura dodavanjem volumena, a ne samo popunjavanje bora. Moć filera je u tome što se malom količinom proizvoda može tretirati izolovana zona lica i dobiti odličan rezultat.

 

Koje su prednosti metode sa hijaluronskom kiselinom?


Prednost je pre svega što nema dugog oporavka kao kod hirurških zahvata, nema anestezije, a postižu se brzi i veoma vidljivi rezultati na ublažavanju znakova starenja koji brinu pacijente. Uopšte injekcioni tretmani imaju neverovatne uspehe koji se mere stotinama procenata.

 

Koji su neželjeni efekti tretmana hijaluronskom kiselinom?

 

Na mestu uboda injekcije može se pojaviti blaži otok u toku prva 24h. Ređi je slučaj da se kod nekih pacijenata pojave modrice koje prolaze nakon 3 do 4 dana. Veoma retko, na mestu injekcije može se stvoriti otvrdnuće i crvenilo kao posledica alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu, ali se ova reakcija može tretirati i prolazne je prirode, a najčešće ne remeti normalan izgled lica.

 

Hijaluronski fileri-prednost

 

Ranije korišćeni fileri bili su uglavnom na bazi kolagena životinjskog porekla pa je bila potrebna najpre alergijska proba pacijenata na filer. Fileri bi se resorbovali za 3-6 meseci. Ogromna prednost današnjih filera je u tome da su sačinjeni od hijaluronske kiseline koja je sastojak čovekove kože, pa je zato ekstremno retka pojava alergijskih reakcija. Molekuli hijaluronske kiseline imaju sposobnost vezivanja vode zbog čega hidriraju tretirane regije lica. Različit sastav filera sa komponentama različite gustine pruža hirurgu velike mogućnosti reoblikovanja različitih regija lica. Preparati sačinjeni od manjih čestica su mekši, glatki i dobri za korekciju usana i finih bora. Preparati grublje strukture i veće gustine su najbolji za korekciju dubokih useka kao što su nazolabijane brazde.

 

 

(pre i posle povećanja jagodica Revanesse Redexis filerom)

 

 

Revanesse tretmani

 

Porodica Revanesse ® dermalnih filera sadrži unakrsno umreženu hijaluronsku kiselinu (HA) u obliku gel rastvora. Ovaj novi metod retikularnog unakrsnog umrežavanja formira polimer prirodne hijaluronske kiseline, čija je veza jača i značajnija u odnosu na tradicionalno umrežavanje i zbog toga traje duže od ostalih HA filera.


REVANESSE® JE SAVRŠENO NEŠKODLJIV, dobija se putem bio-sinteze i nije životinjskog porekla.

 

Što duže implantat ostaje intaktan, to ćete duže uživati koristi od njegove primene. Viskoznost predstavlja jedan od najvažnijih faktora u periodu trajanja implantata. On omogućava Revanesse ® da bude otporniji na pokušaje organizma da ga apsorbuje i razloži gel hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je prirodno, prisutna u koži, a takođe je od vitalnog značaja za hidraciju tkiva i njegovu elastičnost.

Revanesse ® se na prirodan način ugrađuje u tkivo i omogućava prolazak vitalnih hranljiivih materija. Vaša koža pri tome ostaje savršeno zdravog i normalnog izgleda. S obzirom da Revanesse ® nije trajan filer, on omogućava da iznova procenite svoje potrebe i da izmenite ili nastavite lečenje, po sopstvenoj želji.

ReDexis® je dugotrajni, nepermanentni punilac i isti će trajati od 12 do 18 meseci.

ReDexis® Ultra je dugotrajniji, nepermanentni punilac velikog volumena, pri čemu se očekuje da će rezultati trajati oko 24 meseca. Za razliku od drugih dermalnih punilaca velikog volumena koji se trenutno nalaze na tržištu, ReDexis® Ultra je lako ubrizgati. Tretmani su relativni komforni uz korišćenje samo igle 27G. Nisu potrebne bilo kakve incizije ili obavezne kanile, što obezbedjuje komfor i zadovoljstvo pacijenta.

Oba proizvoda obezbedjuju pouzdane, trajuće rezultate, što čini da nećete imati potrebe da se neprestano dolazite u ordinaciju svog lekara u cilju dodatnog tretmana. Oni takodje nisu trajni, što Vam omogućuje da ponovo procenite svoje zahteve, te da izmenite ili nastavite tretmane po sopstvenoj želji.