Mezoterapija - Da Koža Zablista….

 

ŠTA JE MEZOTERAPIJA?

Mezoterapija je savremena medicinska tehnika koja ima široku primenu u mnogim oblastima medicine - neurologiji, reumatologiji, medicini sporta, fizikalnoj medicini…

 

Poslednjih deset godina u našim ordinacijama postaje tehnika broj jedan kad su u pitanju neinvazivni tretmani podmlađivanja kože koji, primenjivani na duže staze, odlažu proces starenja i hirurške intervencije. Koristi se za dubinsku hidrataciju kože lica, vrata i dekoltea, tretiranje celulita, strija…

 

KAKO SE PRIMENJUJE?

Suština tretmana je u aplikovanju aktivne supstance u srednji sloj kože (mezoderm) pri čemu koža dobija negu i ishranu baš tamo gde joj je najpotrebnije i gde daje najbolji efekat. Kako se aktivne supstance u kožu ubacuju putem bockanja najfinijim iglicama koje na koži prave bezbroj mikrooštećenja – to biva dodatni stimulans za ćelije kože, fibroblaste koji počinju da sintetišu novi kolagen i elastin.

 

Koji od koktela će biti aplikovan – odlučuje lekar na osnovu problematike zbog koje se tretman izvodi. Kokteli u standardnom sastavu sadrže multivitamine, hijaluron, koji koži vraća hidrataciju, zatim minerale, aminokiseline – naravno, u različitim odnosima i koncentracijama.

 

KOME JE NAMENJENA MEZOTERAPIJA?

Bilo da je u pitanju koža oštećena suncem, ‘pušački ten’, suva i umorna koža – mezoterapija predstavlja efikasan metod da koža povrati izgubljeni balans te mladalački sjaj i jedrinu. Normalnoj i zdravoj koži održava vitalnost i usporava starenje. Može da se radi tokom cele godine, neovisno o godišnjem dobu.

 

MEZOTERAPIJA U XENIA CENTRU

U Xenia centru tretman mezoterapije lica, vrata, dekoltea i šaka upotpunjujemo prethodno aplikovanim NeoStrata hemijskim pilingom kako bi rezultati bili potpuni. Glikolna kiselina različitih koncentracija se nanosi na kožu kako bi se dodatno ‘otvorila’ i omogućila još potpuniji ulazak aktivnih supstanci u kožu. U zavisnosti od stanja kože i željenog rezultata primenjujemo:

 

 •  standardni tretman iglom - tzv. nappage tehnika ili
 •  tretman savremenim aparatom nove generacije - Dermapenom, kada želimo da tretiramo opuštenu, izboranu kožu u kojoj želimo da izazovemo još intenzivnije procese regeneracije.
   

Nakon tretmana koža je vidno podmlađena – deluje odmorno, jedro i blistavo.

 

KOLIKO ČESTO SE IZVODI TRETMAN?

Broj i učestalost tretmana je individualan i zavisi od problematike. Idealno je da se sastoji od nekoliko dolazaka dok se koža ne vrati u ravnotežu, a nakon toga lekar predlaže tretmane održavanja na mesečnom ili dvomesečnom nivou.

 

DA LI POSTOJE KONTRAINDIKACIJE ZA TRETMAN?

Kao i većina drugih estetskih procedura, mezoterapija se ne radi u slučaju:

 

 • Aktivne kožne infekcije na mestu primene
 • Autoimunih oboljenja kože
 • Kancera
 • Prisustva velikog broja mladeža
 • Trombocitopenije (smanjenog broja trombocita)
 • Trudnoće
 • Diabetesa

 

U našem centru radimo isključivo sa proverenim brendovima kao što je Phiderma SR kanadske firme Prollenium koji sadrži optimalnu koncentraciju i odnos aktivnih supstanci koje dovode do brzih i trajnih rezultata.

Poklon za 08. mart 2019

 

 

Radno vreme Xenia Centra:

ponedeljak - petak: 12h-20h

 

mob. +381 64 648 21 14

           + 381 11 32 31 790

Krunska 7/1   Beograd

 

 

Generalni zastupnik:

 

Xenia na FB: