Zatezanje glabele, čela i regije oko očiju

Šta je i kako se koristi botox?

 

Botox ili botulinum toksin A je produkt specifičnih bakterija, a koji se nakon farmaceutskih obrada u medicinske svrhe koristi u svojoj slabo koncentrovanoj formi kao lek, ali i kao eliksir mladosti. Nasuprot brojnim predrasudama koje su uglavnom posledica negativnih medijskih natpisa i isticanja loših primera – bitno je znati da je botox lek za čitav niz oboljenja – hiperhidroze, blefarospazma, mišićnih poremećaja kod dece itd.

 

Svoju najširu primenu proteklih deset godina je svakako našao u estetskoj medicini gde se koristi kao sredstvo za ublažavanje izraženih mimičnih bora, prevashodno u gornjoj trećini lica – brazdi na čelu, bora između obrva, asimetrije obrva, bora oko očiju.

 

Svoje dejstvo ispoljava tako što privremeno blokira hemijske signale i onemogućava preterane kontrakcije mišića.


Rezultat primene botoksa primećuje se nakon nekoliko dana, ali puno dejstvo nastaje nakon deset dana od aplikacije.

Ubrizgavanjem umerene količine botoksa zadržava se potpuno prirodan izraz lica i nijedan antirid ili krema ne može sa takvim efektom odložiti formiranje i produbljivanje bora na licu.

Dejstvo botoksa traje četiri do šest meseci, nakon čega se mišić u potpunosti oporavlja. Nakon toga, tretman se može neograničeno puta ponavljati bez ikakvih kontraindikacija.
 

Šta je za mene?

 

Ukoliko su u pitanju bore na čelu ili između obrva koje nastaju prilikom jake mimike tj. mrštenja – pravo rešenje predstavlja botox koji relaksira mišiće ove regije te samim tim “pegla” bore. Za već formirane bore koje postoje i u fazi mirovanja ili gubitak volumena u bilo kojoj od regija lica – hijaluron je svakako idealno rešenje.