Lifting lica - Co2RE frakcionim laserom

Tretman ovim laserom je bezbolna, sigurna, minimalno invazivna procedura koja korišćenjem tehnike frakcionisanja laserskog zraka pravi mikroskopske ranice duboko u koži, što omogućava da se površinski sloj kože obnovi za 24 sata, a tretirane zone u dubljim slojevima derma dovode do snažne stimulacije sinteze kolagena i proizvodnje mnoštva novih kolagenih vlakana koji formiraju potpornu mrežu kože i daju fantastične rezultate u brisanju bora i zatezanju kože.

 

Ovom metodom postiže se podmlađivanje vrata, dekoltea i šaka, odnosno skidanje bora i zatezanje kože lica i vrata. Tretman takođe uklanja tamne fleka na licu, vratu ili šakama, uklanja proširene pore i poboljšava ten.

 

lifting lica pre i posle

 

Lifting lica pre i posle tretmana Co2RE laserom

 

 

Stadijumi starenja lica


Brzina i način starenja određuje genetika, ali i stil života, pa neki od nas požele face-lifting ranije od drugih. Premda se bore smatraju brigom broj jedan, one nisu tako upadljiv znak starenja (niti indikacija za lifting) kao promena kompletnog oblika lica usled promene potpornih tkiva i muskulature koja dodatno, pod silom teže, povlači kožu nadole. Evo kako proces starenja ide po fazama:

1. Naborana koža


Mnoštvo faktora, od pušenja do sunčanja, uzrokuje gubutak kolagena i smanjenje elastičnosti kože. Deo bora je uzrokovan i prirodnim svojstvima kože – njenim kvalitetom i debljinom, a deo i načinom mimike. Face-lifting može da ublaži ili ukloni neke bore, ali mnoge od njih ćete jednostavnije ublažiti filerima, a mimične botoksom.

2. Upale oči


Deo masnoće ispod oka počinje da povlači kožu nadole, a deo masnoće u zoni iznad jagodica se stanjuje, pa oči dobijaju upao, umoran izgled. Najčešći način da se ovaj problem reši je blefaroplastika (hirurška korekcija kapaka) koja se često radi istovremeno sa face-liftingom (koji ne zahvata zonu oka). Ulegnuće ispod oka, poznato kao suzna brazda, može da se ublaži mikrodozama filera ili presađivanjem vlastite masti.

3. Opuštena linija vilice


Kost vilice vremenom gubi gustinu, a tkiva koja vezuju kožu slabe, pa ona prelazi ivicu kosti i visi preko nje. Ako je u pitanju veoma blago opuštanje kože, nešto se može postići laserima ili drugim metodama zatezanja kože bez hirurgije. Ali, ako postoji veći višak kože, jedini način da se on odstrani jeste operativni lifting.

4. Promene na kostima


Kosti gube gustinu, a celo lice potporu, pa je čest rezltat toga usahlo lice, upale oči i loše definisana linija vilice. Jagodice su, takođe, manje izražene.

5. Gubitak volumena i jedrine


Mast je, danas to znamo, suštinski važna za mladalački izgled lica. Kada nema masti, lice počinje da visi. Ovo ste sigurno primetili kada naglo smršate. Što je više masti izgubljeno, bore su dublje, a udubljenja i senke na licu izraženija. Za poboljšanje izgleda usahle kože pomažu hijaluronski fileri, ali i presađivanje vlastite masti. Danas se uz operaciju liftinga lica najčešće dodaje i sopstvena mast.