Mezoterapija

Da koža zablista

Šta je mezoterapija?


Mezoterapija je savremena medicinska tehnika koja ima široku primenu u mnogim oblastima medicine - neurologiji, reumatologiji, medicini sporta, fizikalnoj medicini…

Poslednjih deset godina u našim ordinacijama postaje tehnika broj jedan kad su u pitanju neinvazivni tretmani podmlađivanja kože koji, primenjivani na duže staze, odlažu proces starenja i hirurške intervencije. Koristi se za dubinsku hidrataciju kože lica, vrata i dekoltea, tretiranje celulita, strija…

 

Kako se primenjuje?

 

Suština tretmana je u aplikovanju aktivne supstance u srednji sloj kože (mezoderm) pri čemu koža dobija negu i ishranu baš tamo gde joj je najpotrebnije i gde daje najbolji efekat. Kako se aktivne supstance u kožu ubacuju putem bockanja najfinijim iglicama koje na koži prave bezbroj mikrooštećenja – to biva dodatni stimulans za ćelije kože, fibroblaste koji počinju da sintetišu novi kolagen i elastin.

Koji od koktela će biti aplikovan – odlučuje lekar na osnovu problematike zbog koje se tretman izvodi. Kokteli u standardnom sastavu sadrže multivitamine, hijaluron, koji koži vraća hidrataciju, zatim minerale, aminokiseline – naravno, u različitim odnosima i koncentracijama.
 

Kome je namenjena mezoterapija?

 

Bilo da je u pitanju koža oštećena suncem, ‘pušački ten’, suva i umorna koža – mezoterapija predstavlja efikasan metod da koža povrati izgubljeni balans, te mladalački sjaj i jedrinu. Normalnoj i zdravoj koži održava vitalnost i usporava starenje. Može da se radi tokom cele godine, nezavisno od godišnjeg doba.

 

Mezoterapija u Xenia centru

 

U Xenia centru tretman mezoterapije lica, vrata, dekoltea i šaka upotpunjujemo prethodno aplikovanim NeoStrata hemijskim pilingom kako bi rezultati bili potpuni. Glikolna kiselina različitih koncentracija se nanosi na kožu kako bi se dodatno ‘otvorila’ i omogućila još potpuniji ulazak aktivnih supstanci u kožu. U zavisnosti od stanja kože i željenog rezultata primenjujemo:
 

  • standardni tretman iglom - tzv. nappage tehnika ili
  • tretman savremenim aparatom nove generacije - Dermapenom, kada želimo da tretiramo opuštenu, izboranu kožu u kojoj želimo da izazovemo još intenzivnije procese regeneracije.

 

Nakon tretmana koža je vidno podmlađena – deluje odmorno, jedro i blistavo.
 

Koliko često se izvodi tretman?

 

Broj i učestalost tretmana je individualan i zavisi od problematike. Idealno je da se sastoji od nekoliko dolazaka dok se koža ne vrati u ravnotežu, a nakon toga lekar predlaže tretmane održavanja na mesečnom ili dvomesečnom nivou.

 

Da li postoje kontraindikacije za tretman?

 

Kao i većina drugih estetskih procedura, mezoterapija se ne radi u slučaju:

  • Aktivne kožne infekcije na mestu primene,
  • Autoimunih oboljenja kože,
  • Kancera,
  • Prisustva velikog broja mladeža,
  • Trombocitopenije (smanjenog broja trombocita),
  • Trudnoće,
  • Diabetesa.

 

U našem centru radimo isključivo sa proverenim brendovima kao što je Phiderma SR, kanadske firme Prollenium, koji sadrži optimalnu koncentraciju i odnos aktivnih supstanci koje dovode do brzih i trajnih rezultata.