Hemijski piling

Neostrata

Hemijski piling najčešće preporučujemo osobama sa foto-oštećenom kožom (naboranom kožom, izraženim hiperpigmentacijama, proširenim porama, lošom teksturom i neujednačenom bojom tena), kao i osobama sa masnom kožom i ožiljcima od akni. Hemijski piling licu daje mladalački i bitno svežiji izgled.

Hemijski piling je postupak odstranjivanja površinskog sloja kože prilikom kojeg se, osim podmlađivanja kože i uklanjanja bora, u koži podstiče stvaranje vlastitog kolagena. Zbog toga je i efekt pomlađivanja lica znatan, uvek prisutan i trajan.

 

U Xenia Doctors Centru primenjujemo NeoStrata piling 100% slobodnom glikolnom kiselinom u 4 različite koncentracije, kao i Exuviance Booster-e i pilinge.

 

Prednosti ovih hemijskih pilinga su:
 

  • sigurnost i preciznost u primeni,
  • nuspojave svedene na minimum,
  • brži oporavak.

 

Odličan je za jesen

 

Hemijski piling odličan je piling za jesen, ako želite da ubrzate oporavak kože dubinskom eksfolijacijom nakon letnjih iskušenja. Dva velika američka brenda nude dva različta pilinga: površinski i dubinski. Izbor zavisi od vaše kože.

 

Za potpuno obnavljanje epiderma i redukciju vidljivih znakova starenja i foto-oštećene kože, kao i za poboljšanje tonusa i sjaja kože, preporučuju se hemijski pilinzi.

Najsavremeniji metod hemijskog pilinga podrazumeva alfa-hidroksi kiseline (AHA), koje se nalaze u prirodi – u voću, kiselom mleku i šećernoj trsci. Najpoznatija među njima je glikolna kiselina koja daje i najbolje piling rezultate, jer ima najmanji molekul i najdublje prodire u kožu. Tretmani ovim kiselinama daju sigurne rezultate, bezbolni su i nisu toksični za kožu. Mogu se raditi na licu, dekolteu, grudima, leđima, vratu ili rukama i prilagodjavaju se tipu i boji kože.

 

Neostrata hemijski piling lica

 

Neostrata piling glikolnom kiselinom

 

Idealan je za lečenje akni, podmlađivanje, poboljšanje strukture i tonusa kože, smanjenje pora, uklanjanje pigmentnih nepravilnosti i nečistoća sa kože. Tretman pilinga treba sprovoditi u kontinuitetu (6-8 tretmana, sa razmakom od 3-4 nedelje) što u kominaciji sa adekvatnom kućnom negom dovodi do obnavljanja kolagena i elastičnih vlakana, zatezanja kože i značajnog poboljšanja tena.